Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat primul său ghid privind poluarea cu antibiotice cauzată de producție.

Noul ghid privind gestionarea apelor uzate și a deșeurilor solide pentru producția de antibiotice aruncă lumină asupra unei provocări importante, dar neglijate, înaintea reuniunii la nivel înalt a Adunării Generale a Națiunilor Unite (UNGA) privind rezistența antimicrobiană (AMR), care va avea loc pe 26 septembrie 2024.

Apariția și răspândirea AMR cauzată de poluarea cu antibiotice ar putea slăbi eficacitatea globală a antibioticelor, inclusiv a medicamentelor produse în fabricile responsabile de poluare.

În ciuda documentării extinse a nivelurilor ridicate de poluare cu antibiotice, problema rămâne în mare parte nereglementată, iar emisiile de mediu sunt rareori abordate în criteriile de asigurare a calității.

Ghidul prezintă obiective bazate pe sănătatea umană pentru a reduce riscul de apariție și răspândire a AMR, precum și obiective pentru a aborda riscurile pe care antibioticele le prezintă pentru viața acvatică atunci când sunt utilizate pentru oameni, animale sau plante.

AMR apare atunci când bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții nu mai răspund la medicamente, ceea ce îmbolnăvește oamenii și crește riscul de răspândire a infecțiilor greu de tratat, a bolilor și a deceselor. AMR este cauzată în mare măsură de utilizarea greșită și excesivă a antimicrobienilor.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp