Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Attar a declarat: „Tulburările de ovulație observate la pacienții cu PCOS sunt strâns legate de greutate. Pe măsură ce greutatea crește, tulburările de ovulație devin mai evidente. Cu toate acestea, nu toate femeile cu PCOS devin infertile; când este tratată corect, șansa unei femei cu PCOS de a avea copii este foarte mare”.

Sindromul ovarelor polichistice (PCOS) este una dintre cele mai comune afecțiuni dintre femei și, pe lângă problemele cosmetice pe care le cauzează, creează terenul pentru diferite probleme de sănătate. Dr. Erkut Attar, specialist în obstetrică și ginecologie la Spitalul Universitar Yeditepe, a subliniat că tulburările de ovulație și, implicit, infertilitatea sunt unul dintre cele mai importante motive ale PCOS.

„Femeile se adresează medicului din cauza infertilității”

Attar menționează că incidența PCOS la femei variază între 5% și 25%, continuând: „Este cunoscută mai mult ca o boală care cauzează tulburări de ovulație. Prin urmare, femeile vin la noi cu probleme de ovulație, menstruație neregulată sau scăderea calității ovulelor, ceea ce duce la infertilitate. În plus, unele femei ne contactează din cauza problemelor cosmetice precum creșterea părului, pilozitate, acnee, creștere în greutate excesivă și altele. Cu toate acestea, aceste plângeri menționate sunt de fapt simptome pe termen sc urt ale bolii. Pe termen lung, aceste femei prezintă un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer ovarian, diabet, hipertensiune arterială și boli de inimă, ceea ce este mult mai grav. Prin urmare, monitorizarea pe viață a pacienților cu PCOS este foarte importantă”.

„Nu toate pacientele cu PCOS devin infertile”

Dr. Erkut Attar afirmă că aproximativ 50% dintre problemele de ovulație sunt legate de PCOS, dar subliniază faptul că acest lucru nu înseamnă că toate femeile cu PCOS devin infertile. Attar explică legătura dintre PCOS, infertilitate și sarcină astfel: „Nu putem spune că toate femeile cu PCOS au tulburări de ovulație. Prin urmare, femeile cu PCOS pot rămâne însărcinate natural. Cu toate acestea, greutatea femeii este foarte importantă în acest punct. Deoarece pe măsură ce greutatea crește, tulburările de ovulație devin mai evidente. Deci, atunci când începem tratamentul, lucrăm în primul rând cu nutriționiștii pentru a asigura o alimentație corectă și pentru a ajuta la pierderea kilogramelor în plus, dacă este cazul. Scopul nostru este ca femeia să atingă o greutate normală și să rămână naturală înainte de a trece la tratamentul de etapă a doua. În cazul cuplurilor în care există și probleme la bărbat, putem continua tratamentul cu fertilizare in vitro. Uneori, tratăm pacientul cu medicamente simple care cresc ovulația fără a merge la fertilizarea in vitro. Așa cum se poate vedea, acest proces, în care se aplică un tratament personalizat, poate dura până la 6 luni. Prin urmare, pacienta trebuie să aibă răbdare și să nu cadă în disperare”.

„Cu tratament corespunzător, pacientele cu PCOS pot avea copii!”

„Cu tratament corespunzător, pacientele cu PCOS pot avea copii!” - a afirmat dr. Erkut Attar, menționând următoarele despre tratamentele utilizate în boală: „Potrivit opiniei actuale, după mai multe încercări de fertilizare in vitro (de obicei de două sau trei ori) fără a reuși să rămână însărcinate, se ia în considerare tratamentul cu fertilizare in vitro. Cu toate acestea, în cazul PCOS, rata de complicații în tratamentul cu fertilizare in vitro este mult mai mare decât în cazul altor afecțiuni, motiv pentru care este important să se încerce întâi sarcina naturală înainte de a adopta fertilizarea in vitro. Una dintre cele mai grave complicații este sindromul de hiperstimulare ovariană (OHSS), care apare ca urmare a unei stimulări excesive a ovarelor și duce la acumularea de lichid în cavitatea corporală și perturbarea circulației sanguine. Acest lucru duce la dezechilibrul electroliților în corp și la acumularea excesivă de lichid în plămâni și în cavitatea abdominală, ceea ce duce la dificultăți de respirație. Acest lucru este evaluat în trei etape, în special etapa a treia fiind atât de gravă încât necesită îngrijiri medicale intensive. Prin urmare, pacienții cu PCOS ar trebui să fie tratați în centre cu experiență de către persoane specializate în tratamentul de fertilizare in vitro.”

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp