Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

La Akademik Lomonosov, se planifică înlocuirea combustibilului nuclear utilizat pentru prima dată cu combustibil proaspăt până în 2024. Fabrica de producție de mașini MSZ din Elektrostal, regiunea Moscova, deținută de TVEL, produce combustibil pentru centrala nucleară plutitoare Akademik Lomonosov, precum și pentru toate icebreakerele nucleare rusești.

Centrala nucleară plutitoare Akademik Lomonosov, echipată cu două reactoare de tip KLT-40S, are un interval de alimentare cu combustibil mult mai lung, o dat ă la câțiva ani, în comparație cu reacțiile standard ale reactorilor mari cu bază terestră care necesită înlocuirea parțială a barilor de combustibil la fiecare 12-18 luni.

Nucleul reactorului KLT-40 al unității de putere plutitoare Akademik Lomonosov are mai multe avantaje față de reactoarele de referință. Aceste avantaje includ prelungirea intervalului de alimentare cu combustibil la 3-3,5 ani datorită utilizării pentru prima dată a nucleului tip casetă, precum și reducerea costului componentelor de combustibil cu aproximativ 1,5 ori. Experiența de operare a centralei plutitoare servește ca bază pentru designurile reactorului din cele mai noi serii de icebreakere nucleare 22220. Până în prezent, au fost lansate trei astfel de nave de tip icebreaker.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp