Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Decizia mult așteptată a Curții Europene de Justiție (CEJ) a venit după ani de dispute juridice cu privire la legalitatea cererii Comisiei Europene din 2016, care a solicitat Apple să ramburseze 13 miliarde de euro din reducerile fiscale "ilegale" care au oferit producătorului de iPhone un avantaj nedrept.

CEJ a decis că victoria obținută de Apple într-o instanță inferioară trebuie anulată și a susținut decizia Comisiei din 2016, conform căreia Irlanda a acordat Apple ajutoare ilegale în ceea ce privește tratamentul fiscal al profiturilor obținute de companie din activitățile desfășurate în afara SUA, pe care acum Irlanda trebuie să le recupereze.

În 2020, instanța inferioară, Tribunalul General, a anulat decizia Comisiei din 2016, afirmând că Comisia nu a demonstrat suficient de clar că subsidiarele Apple au beneficiat de un avantaj selectiv. Această decizie a fost anulată de CEJ, care a confirmat decizia Comisiei din 2016.

Decizia reprezintă o victorie pentru comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, care a ajuns la concluzia în 2016 că producătorul de iPhone a beneficiat de reduceri fiscale nedrepte de miliarde de dolari din partea guvernului irlandez.

Se așteaptă ca mandatul lui Vestager să se încheie anul acesta, ea fiind considerată un executant ferm, dispusă să se confrunte cu companii multinaționale puternice precum Fiat, Amazon și Starbucks pe probleme fiscale. Totuși, unele cazuri nu au trecut testul timpului, iar deciziile împotriva Fiat au fost anulate din 2022.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp