Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Deși popularitatea listelor de tendințe muzicale publicate în fiecare an de platformele populare de streaming muzical se menține constantă, de data aceasta s-a efectuat o cercetare privind obiceiurile turcilor de a asculta muzică în alte limbi. Preply, o platformă online de învățare a limbilor care adună peste 32.000 de instruitori pentru a învăța peste 50 de limbi, inclusiv cursuri online de engleză, cursuri online de germană, cursuri online de franceză și altele, a adus în atenție obiceiurile cetățenilor turci în ceea ce privește ascultarea muzicii străine. Studiul intitulat "Studiul obiceiurilor turcilor privind ascultarea muzicii străine" realizat de Preply arată că, după muzica turcă, cele mai ascultate melodii în Turcia sunt cele în limba engleză.

Din 10 melodii străine, 9 sunt în limba engleză

Cercetarea realizată de Preply arată că 92% dintre cele mai ascultate melodii străine sunt în limba engleză. Cu toate că engleza domină, coreeana ocupă rapid locul doi. Preply continuă să ofere soluții online, inclusiv cursuri online de coreeană, cursuri online de engleză, cursuri online de franceză și altele, înțelegând rutinele zilnice ale studenților de limbă.

Tendințele pe rețelele sociale aduc popularitate limbilor străine

În studiu, printre cele aproximativ 2.000 de melodii străine examinate, au fost incluse limbi precum spaniola, franceza, hindi, albaneza, arabă, neerlandeza și altele. Se observă că cele mai ascultate melodii străine în Turcia sunt produse într-un total de 13 limbi. Ascultătorii turci sunt dispuși să asculte note universale chiar dacă nu înțeleg versurile.

Cei mai ascultați cântăreți străini în Turcia au fost stabiliți

Preply clasifică cele mai populare melodii străine, multe dintre ele fiind prezente în liste. Printre artiștii care au reușit să intre în aceste liste, The Weeknd ocupă primul loc cu 55 de melodii. Urmează Ariana Grande. Pe locul trei se află BTS din Coreea de Sud, care a devenit al treilea artist străin cel mai popular în Turcia cu 47 de melodii. Datele la nivel global arată că ascultătorii turci urmăresc și tendințele globale, manifestând interes pentru artiști precum The Weeknd și Ariana Grande.

"Ascultarea muzicii contribuie la învățarea limbilor străine"

Partea cercetă rii realizate de Preply include constatările științifice cu privire la impactul ascultării muzicii în limbi străine asupra procesului de învățare a limbilor străine. Ascultarea muzicii în limbi străine ajută la consolidarea memoriei, la pronunțarea corectă și la îmbunătățirea abilităților de ascultare prin intermediul melodiilor repetate.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp