Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Beijingul a anunțat, de asemenea, că ia în considerare impunerea de taxe vamale asupra mașinilor pe benzină importate din Europa.

Importatorii de coniac din UE vor plăti taxe vamale de până la 39% începând de vineri, 11 octombrie, la o săptămână după ce țările membre ale UE au votat pentru impunerea de taxe asupra mașinilor electrice chinezești.

Cu mai puțin de două luni în urmă, Beijingul declarase că nu va impune taxe vamale temporare asupra coniacului, în ciuda dovezilor de dumping.

Acțiunile producătorilor europeni de mașini și coniac au scăzut după anunțul Chinei. Acțiunile BMW au scăzut cu 3% înainte de a se redresa, acțiunile producătorului francez de băuturi spirtoase Rémy Cointreau au scăzut cu peste 9%, acțiunile deținătorului Hennessy Cognac, LVMH, au scăzut cu 6,8%, iar acțiunile Pernod Ricard au scăzut cu 4,6%.

Anunțul a venit la doar câteva luni după ce Emmanuel Macron a încercat să-l convingă pe președintele chinez în timpul unei vizite oficiale în China.

Macron i-a oferit lui Xi Jinping o sticlă specială de coniac Louis XIII ca semn de recunoștință pentru „atitudinea deschisă” în legătură cu ancheta antidumping privind coniacul.

Cu toate acestea, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reafirmat hotărârea UE de a permite Chinei să continue să vândă în UE, cu condiția ca firmele chineze să nu folosească subvenții guvernamentale pentru a submina producția locală.

Se așteaptă ca taxele vamale permanente ale UE să intre în vigoare până în noiembrie, iar ambele părți continuă negocierile.

Cu toate acestea, surse din cadrul UE se tem că Xi Jinping nu va dori să dea înapoi, bazându-se pe exporturile de tehnologie verde, de la mașini până la panouri solare, pompe de căldură și turbine eoliene, pentru a stimula creșterea economică a Chinei.

Disputa are loc, de asemenea, pe fondul posibilității ca Donald Trump să revină la președinția Statelor Unite.

Marți, China a îndemnat Statele Unite să ridice sancțiunile impuse companiilor sale, unele dintre acestea fiind impuse în timpul președinției lui Trump în 2018.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp