Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Participând la Conferința de Strategii Globale în Industria de Apărare și Aero Spațială desfășurată la Antalya, Directorul General al CTech, Cüneyd Fırat, a făcut o declarație pentru Agenția de Știri Hibya.

Subliniind faptul că sistemele de comunicații reprezintă cea mai mare parte a activităților CTech, care și-a început viața în afaceri în 2005 și operează în sisteme electronice, Cüneyd Fırat a declarat: "Sistemele de securitate cibernetică, unele sisteme legate de electronică aeriană și sistemele de simulare sunt incluse, de asemenea. Este o companie tânără, dar experimentată. Are o energie destul de mare. În timp ce intrăm în al 20-lea nostru an, avem zeci de produse pe rafturile noastre pentru vânzare."

"Avem și o bună colaborare cu TUSAŞ"

Fırat a subliniat că, privind profilul companiei, majoritatea activităților sale constau în studii de apărare și aero-spațiale, afirmând: "Cel mai mare procent din venituri este acolo. CTech a fost activă ca filială a TUSAŞ de 6 ani. Avem și o bună colaborare cu TUSAŞ."

Remarcând că o cantitate semnificativă de produse din sectorul apărării este utilizată și în domeniul civil, Cüneyd Fırat a declarat:

"În ceea ce privește propria noastră companie și domeniile noastre de activitate, această proporție este mult mai mare. Când vorbim despre tehnologiile de comunicații, există multe domenii de utilizare atât în domeniul civil, cât și în cel al apărării. Tehnologiile de comunicații pe care le focalizăm la CTech sunt tehnologii și produse utilizate în special în domenii critice din întreaga lume. În domeniul apărării, de exemplu, vehiculele aeriene fără pilot, vehiculele maritime fără pilot, vehiculele terestre fără pilot, vehiculele de apărare pilotate sau platformele cu sarcini speciale, platformele fixe și mobile intră în domeniul studiilor noastre de comunicare."

"Vehiculele aeriene fără pilot din seria ANKA desfășoară misiuni cu terminalele noastre de comunicații prin satelit"

Fırat a subliniat faptul că vehiculele aeriene fără pilot din seria ANKA a TUSAŞ au servit cu terminalele lor de comunicații prin satelit de mulți ani, afirmând: "În timp ce își îndeplinesc această misiune, ele efectuează și funcții atât militare, cât și civile. În timp ce vehiculele aeriene fără pilot sunt folosite pentru sarcini precum controlul incendiilor, notificarea, postul de observație și detectarea de către Ministerul Agriculturii și Pădurilor, terminalele noastre satelitare oferă posibilități de comunicare."

Referindu-se la faptul că în timpul cutremurelor din 6 februarie 2023, vehiculul aerian fără pilot Aksungur cu terminalul său satelitar integrat a facilitat comunicarea cu cetățenii prin telefoane mobile, Fırat a spus:

"Putem să creștem acest lucru. CTech este în prezent singura companie din Turcia care deține tehnologie și produse de comunicații prin satelit pentru elicoptere. De asemenea, una dintre foarte puținele companii din lume. Deoarece elicele din elicoptere interferă cu comunicarea prin satelit. Acest lucru necesită o tehnologie foarte specială. Puține companii oferă acest lucru. În plus față de utilizarea militară, terminalele satelitare sau alte produse de comunicații pe care le oferim sprijină și activitățile acestor platforme pentru sarcini civile."

Fırat a subliniat că există multe posibilități civile în domeniul comunicațiilor, spunând: "Chiar dacă conexiunea radio este utilizată predominant în domeniul civil, este un produs care are un loc în diverse scenarii de utilizare militară. Îl oferim utilizatorilor noștri. Începând din anul trecut, CTech a început un nou domeniu de produse în domeniul conexiunii radio, pe care îl numim sistem de înregistrare a zborului, dar cunoscut mai ales ca cutie neagră. Am început acest lucru în domeniul militar, dar intenția noastră este de a oferi acest produs aviației civile când îl vom pune pe raftul nostru într-un viitor apropiat."

"Multe companii și produse din industria de apărare turcă sunt foarte potrivite pentru utilizare duală"

Fırat a spus că multe companii și produse din industria de apărare turcă sunt foarte potrivite pentru utilizare duală și a continuat:

"Acest lucru trebuie evaluat bine. Dezvoltările o confirmă de asemenea. Portofoliile noastre de produse sunt axate mai ales pe comunicare. Am dezvoltat unele strategii pentru contribuția noastră. Sistemele de comunicații sunt vândute în principal împreună cu platforma. Accedem la piețele străine mai mult prin intermediul platformei. Odată ce realizăm o vânzare acolo, după ce se stabilește rețeaua acolo cu sistemele noastre, avem oportunitatea de a ne extinde."

"Compania noastră are un potențial semnificativ în străinătate"

Fırat a declarat că în curând vor realiza demonstrații ale produselor CTech clienților lor din străinătate împreună cu unul dintre principalii operatori de sateliți din lume, exprimând că firma lor, la fel ca multe alte companii din industria de apărare turcă, are un potențial semnificativ în străinătate.

"Noi dezvoltăm produse în domeniul tehnologiei înalte"

Fırat a subliniat că alocați resurse semnificative cercetării și dezvoltării în raport cu scala lor, spunând: "Suntem o companie de dimensiuni medii. Dezvoltăm produse în domeniul tehnologiei înalte. Fără tehnologie, nu este posibil să menținem aceste produse. Este necesar ca produsele dvs. să concureze cu competitorii mondiali atât în țară, cât și în străinătate."

"În sistemele de comunicații au loc transformări disruptive"

Fırat a evidențiat faptul că desfășoară cercetări privind modul în care pot folosi inteligența artificială în propriile lor produse, spunând: "De fapt, ne-am alăturat unui program internațional de I+D doar în acest scop. Aceasta este o agendă în continuă schimbare pentru noi. Au loc transformări disruptive în sistemele de comunicații. Noi planificăm și realizăm lucrări pentru a sări mai sus în această fereastră de transformare."

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp