Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Ministrul de externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan, a participat la Summitul Viitorului, organizat la New York cu ocazia celei de-a 79-a Adunări Generale a ONU.

În discursul său, ministrul Fidan a subliniat incapacitatea ONU de a găsi soluții la problemele globale, subliniind necesitatea unei structuri eficiente care să înlocuiască disperarea cu speranță, sărăcia cu prosperitate, nedreptatea cu dreptate și violența cu pace.

Ministrul Fidan a remarcat că ONU și comunitatea internațională trec printr-un test istoric: "Capacitatea noastră de a rezolva crizele este în scădere. Creșterea nedreptății și a inegalităților creează un teren fertil pentru apariția extremismului și a curentelor periculoase. ONU nu arată conducerea necesară în fața amenințărilor în creștere la adresa umanității, iar deciziile adoptate cu o majoritate covârșitoare în Adunarea Generală nu pot fi implementate din cauza obstacolelor impuse de Consiliul de Securitate."

Ministrul Fidan a adăugat: "Procesele de luare a deciziilor în cadrul ONU trebuie democratizate, iar pacea și securitatea internațională nu trebuie lăsate la discreția unui grup restrâns de țări privilegiate. Trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a ne adapta la noile tehnologii, cum ar fi digitalizarea și inteligența artificială. Acordăm o mare importanță adoptării 'Pactului Digital Global', care este unul dintre elementele cheie ale 'Pactului pentru Viitor'. Succesul Summitului Viitorului de astăzi va confirma determinarea noastră de a reconstrui încrederea în sistemul multilateral."

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp