Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Cel mai mare sindicat al Samsung Electronics a anunțat miercuri că greva lor în curs se va prelungi pe termen nelimitat, susținând că acțiunile colective ar putea provoca întreruper i în producție la una dintre cele mai importante unități de fabricare a cipurilor din lume.

Anunțul a venit după ce o grevă de trei zile s-a încheiat fără nicio intervenție din partea conducerii.

Sindicatul Național Samsung Electronics a declarat miercuri: "După prima rundă, am confirmat că managementul nu are nicio voință de a discuta cu noi, așa că declarăm a doua rundă de grevă pe termen nelimitat."

Sindicatul a desfășurat prima grevă de trei zile luni, cerând o majorare a salariilor și bonusuri. Inițial, sindicatul a planificat să organizeze a doua rundă pe 15 iulie, dar a decis să înceapă greva pe termen nelimitat.

Sindicatul a afirmat că peste 6.000 de membri și-au exprimat dorința de a participa la grevă. S-a raportat că mai mult de 5.000 dintre participanții total vor proveni din divizia critică de semiconductori.

Mai multe runde de negocieri desfășurate din ianuarie nu au reușit să rezolve diferențele, deoarece sindicatul cere creșteri salariale semnificative pentru 855 de membri care nu au semnat acordul de negociere salarială pentru 2024, precum și o zi liberă pentru toți angajații. Sindicatul solicită, de asemenea, mai multe zile libere plătite, o zi liberă pentru toți angajații și despăgubiri pentru pierderile economice apărute în timpul grevelor neplătite.

Sindicatul susține că reprezintă 31.000 de membri, constituind aproximativ 24% din forța de muncă totală a Samsung Electronics, care este de aproximativ 125.000 de persoane. Sindicatul susține că acțiunile lor colective vor provoca inevitabil întreruperi în producție, deoarece, în ciuda faptului că fabricile de semiconductori operează cu sisteme automatizate, întreținerea echipamentelor și inspecția calității necesită forță de muncă umană.

 

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp