Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Oficialul de la Muzeul Național din Khartoum a spus că imagini din satelit realizate anul trecut au arătat camioane pline cu artefacte care ieșeau din muzeu și se îndreptau spre granițele Sudanului, inclusiv Sudanul de Sud.

Oficialul, care a dorit să rămână anonim, nu a precizat cine a fost responsabil pentru jaf. La începutul acestei luni, radiodifuzorul național al Sudanului a raportat că muzeul a fost ținta unei „operațiuni de jaf și contrabandă la scară largă”.

Muzeul este situat într-o zonă controlată de Forțele de Sprijin Rapid, un grup paramilitar care luptă împotriva armatei regulate în războiul civil din Sudan. Forțele de Sprijin Rapid au fost contactate pentru comentarii, deși anterior au negat acuzațiile că luptătorii lor au jefuit instituțiile.

Muzeul Național este considerat de experți drept una dintre cele mai importante instituții din Africa.

Colecția muzeului, care conține peste 100.000 de piese, include mumii mumificate datând din 2500 î.Hr., făcându-le unele dintre cele mai vechi și mai importante din punct de vedere arheologic din lume. De asemenea, include sculpturi, ceramică și picturi murale antice, cu artefacte care acoperă perioadele din Epoca de Piatră până în perioadele creștină și islamică.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp