Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Stockholm, 13 februarie (HİBYA) - Site-ul opoziției ruse, Mediazona, a publicat lista persoanelor căutate de Ministerul de Interne al Rusiei. Lista include numeroși politicieni străini, printre care și prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas.

Lista include numeroși lideri militari ucraineni, precum și politicieni europeni suspectați de comiterea de infracțiuni conform guvernului rus. Singurul prim-ministru de pe listă este prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas. Astfel, Rusia a inițiat pentru prima dată o investigație penală împotriva unui prim-ministru în funcție din altă țară.

Nu este clar din ce motiv este căutată Kallas, dar conform unei surse oficiale anonime citate de agenția de știri ruse Tass, acest lucru este legat de autoritățile estoniene care demontează și distrug monumente sovietice.

Autoritățile ruse au mai indicat că au inclus în lista de căutare și Secretarul de Stat pentru Apărare al Estoniei, Taimar Peterkop, Ministrul Culturii al Lituaniei, Simonas Kairys, și membri ai parlamentului leton, Saeima.

În total, există peste 95,000 de persoane pe lista de căutare, în principal cetățeni ruși.

Espaniol News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp