Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Guvernul a declarat că TikTok a încălcat o lege care interzice colectarea, utilizarea sau dezvăluirea informațiilor personale ale copiilor sub 13 ani fără consimțământul părinților.

Procesul intentat vineri urmează cazurilor similare care au dus la amenzi de milioane de dolari pentru TikTok în Marea Britanie și UE, unde autoritățile de reglementare au susținut că platforma nu a reușit să protejeze copiii și a utilizat greșit datele acestora.

Acesta este, de asemenea, parte a unui impas mai larg între guvernul american și ByteDance, care a apărut după ce Congresul a adoptat la începutul acestui an un proiect de lege care acordă companiei chineze un an pentru a vinde TikTok sau pentru ca aplicația să fie complet interzisă.

Marți, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege care va extinde Legea de protecție a confidențialității copiilor online, cunoscută sub numele de COPPA, pentru a include adolescenții până la 17 ani, va interzice publicitatea direcționată către copii și adolescenți și va oferi părinților și copiilor opțiunea de a-și șterge informațiile de pe platformele de social media.

Pentru ca proiectul de lege să devină lege, trebuie să fie adoptat de Camera Reprezentanților, controlată de republicani, care în prezent este în vacanță până în septembrie.

Într-o declarație făcută în iunie, TikTok a declarat că a lucrat cu FTC timp de mai bine de un an pentru a aborda preocupările agenției și și-a exprimat dezamăgirea că agenția a decis să dea în judecată în loc să continue să lucreze la o soluție rezonabilă.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp