Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Primăria Metropolitană din Izmir a reînviat "Festivalul de Dansuri Populare și Cultură Balcanică", care a fost organizat pentru prima dată în 1935 și 1936 sub conducerea lui Mustafa Kemal Atatürk, și care ajunge acum la cea de-a 17-a ediție. Festivalul de patru zile, la care participă 10 țări, a început cu o ceremonie de deschidere organizată în Piața Republicii. La ceremonie au participat primarul Primăriei Metropolitane din Izmir, Tunç Soyer, primarul orașului Konak, Abdül Batur, precum și participanți din țările gazdă și locuitorii din Izmir.

"Un efort de pace al unei națiuni ieșite din război"

După un moment de reculegere și intonarea Imnului Național, primarul Primăriei Metropolitane din Izmir, Tunç Soyer, a luat cuvântul și a declarat că acest festival, moștenirea lui Mustafa Kemal Atatürk, reprezintă un pas universal făcut pentru a asigura pacea între popoarele balcanice și din întreaga lume. Soyer a descris, de asemenea, festivalul ca fiind un efort de pace al unei națiuni ieșite din război.

"Dedicăm acest festival luptei nesfârșite a Izmirului pentru pace"

Soyer a subliniat, de asemenea, importanța învățăturii de la Mustafa Kemal Atatürk despre protejarea acestor pământuri cu prețul vieții și, atunci când este necesar, a sacrificiului vieții, spunând:

"Festivalul Balcanic este rezultatul muncii oamenilor din Izmir, care iubesc atât pacea, cât și Republica. Izmir nu este doar o chestiune națională, ci și o chestiune sacră. Nimeni să nu creadă că pacea se poate păstra de la sine. Așa cum războiul și victoria sunt rezultatul unei lupte, păstrarea păcii necesită, de asemenea, o luptă. Pace nu se păstrează stând pe loc, privind sau salvând lumea de la birou. Pace nu este doar o idee, ci și o acțiune. Prin urmare, dedăm acest festival moștenirea noastră de la Atatürk luptei nesfârșite a Izmirului pentru pace."

După ceremonia de deschidere din Piața Republicii, participanții au mărșăluit către Parcul Cultural.

Spectacole, expoziții și concerte

Festivalul, care urmărește să consolideze frăția balcanică, se va desfășura în perioada 22 - 25 septembrie. La festival vor participa Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia de Nord, Ungaria, România și Serbia. În cadrul festivalului vor avea loc spectacole de dansuri populare, concerte și expoziții de artă.

Hibya Haber Ajansı Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp