Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Regata Bosphorus Cup a început cu o cursă de încercare desfășurată pe 21 septembrie și a avut loc pentru a 22-a oară. După ce navigatorii au avut ocazia să se confrunte cu vântul, valurile și curentul Bosforului, prima zi de curse s-a desfășurat pe traseul Caddebostan, Insulele Prințului și Kalamış. A doua zi a competiției a avut loc pe etapa care a dat numele evenimentului. Confruntarea navigatorilor care au ridicat velele pe Bosfor, cu peisajul unic oferit de Istanbul și între cele două continente, a oferit spectatoriilor momente plăcute, iar celor care au concurat le-a oferit clipe pline de adrenalină. Navigatorii au fost urmăriți în cursa lor pe Bosfor de către Ekrem İmamoğlu, primarul Metropolei Istanbul, și soția sa, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu. Evenimentul s-a încheiat duminică cu cursele desfășurate în apropierea Yenikapı.

Susținut de İBB

Primăria Metropolitană Istanbul (İBB) a sprijinit evenimentul, furnizând ajutor în diverse domenii prin intermediul Direcției pentru Tineret și Sport. İBB a asigurat alimente pentru comitetul de regată pe durata evenimentului, a alocat ambulanțe și personal medical, și a permis navelor participante să acosteze la docurile din Moda, Üsküdar, Kadıköy și Bostancı. În plus, İBB a furnizat patru bărci pneumatice pentru gestionarea cursei și a alocat gratuit spații de publicitate în aer liber pentru promovarea evenimentului.

Trofeu special pentru primul loc

La finalul celor trei zile de curse, echipajul de pe nava "Fenerbahçe 1", condus de Barış Koncagül, a ocupat primul loc. În clasamentul general, echipa "Setur Marinas Cheese", condusă de Levent Peynirci, a obținut locul doi, iar echipa "Orient Express", condusă de velierul cu același nume, condus de Zeynep-Ayşe Atabay, a ocupat locul trei. Echipajul câștigător are dreptul să dețină timp de un an un trofeu rotativ special proiectat de designerul de renume internațional Can Yalman. La finalul cursei, premiile au fost acordate echipajului "Fenerbahçe 1" și celorlalte echipe câștigătoare de către İlker Öztürk, directorul Direcției pentru Tineret și Sport a İBB, și Orhan Gorbon, fondatorul Bosphorus Cup.

Locuitorii din Istanbul au avut, de asemenea, oportunitatea de a urmări etapa Bosforului din Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy Akıntıburnu, Anadolu Hisarı, Aşiyan, Ulus, Etiler Hisarüstü, Üsküdar, Çengelkö y și Kandilli.

La Cornul de Aur s-a găsit Cupa Bosforului

Regata Bosphorus Cup a adus în acest an și mai multă emoție și a inclus pentru prima dată în timpul evenimentului și un alt eveniment special. În Istanbul, İBB a organizat pentru prima dată Regata Optimist Bosforului în Haliç Centre of Water Sports, care a fost oferită sporturilor de apă și sportivilor din Istanbul. La competiție au participat 60 de sportivi din 5 cluburi. La finalul cursei, sportivii de la Marmara Yacht Club, Poyraz Belgen, Alaz Eligür și Defne Beysel s-au clasat pe primele trei poziții.

Hibya Haber Ajansı Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp