Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Într-un interviu acordat canalului NTV, Peskov a răspuns la o întrebare referitoare la șansele Turciei de a se alătura alianței, spunând: "În ceea ce privește BRICS și abordările sale fundamentale, nu există obiecții aici".

Potrivit lui Peskov, calitatea de membru al UE nu va fi, de asemenea, un obstacol pentru aderarea la BRICS. El a subliniat că BRICS nu impune condiții participanților și partenerilor săi. "Acestea sunt condiții pe care le place să le impună în NATO și în UE: 'ori ești în UE, ori în Rusia', 'ori ești în BRICS, ori în NATO'. Dar în BRICS, nimeni nu spune astfel de lucruri și asta face ca organizația să fie și mai atractivă", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că BRICS nu are o cartă sau tratate obligatorii. "Dar care este cel mai important lucru? Există o voință politică care unește țările care împărtășesc o viziune comună asupra așteptărilor de dezvoltare. Fie că este vorba de dezvoltare politică, economică sau culturală. Este o atmosferă în care interesele reciproce sunt luate în considerare. O atmosferă fără ambiții hegemonice. Nicio țară nu pretinde că este coloana vertebrală a organizației", a spus Peskov.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp