Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Salis a fost arestată la Budapesta în februarie 2023, după o contramanifestație împotriva unui miting neonazist, și a fost acuzată de trei tentative de agresiune și apartenență la o organizație de extremă stângă. Salis a negat acuzațiile, care prevăd o pedeapsă de până la 11 ani de închisoare.

Cazul lui Salis, o profesoară de 39 de ani din Monza, lângă Milano, a stârnit proteste diplomatice și furie în Italia, după ce în ianuarie anul trecut a fost adusă în fața unei instanțe din Ungaria în lanțuri, cu mâinile și picioarele legate.

În luna mai, Salis a fost plasată în arest la domiciliu la Budapesta, iar în luna următoare a câștigat un loc în Parlamentul European ca și candidată din partea Alianței Verzi și de Stânga, ceea ce i-a oferit imunitate împotriva acuzațiilor. A fost eliberată din arest la domiciliu și s-a întors în Italia în luna iunie.

Marți, reprezentanții partidului Fidesz al prim-ministrului ungar Viktor Orbán au declarat, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, că Budapesta a solicitat oficial ridicarea imunității parlamentare a lui Salis.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp