Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

CNSA a anunțat ieri oportunitățile de cooperare internațional ă aduse de proiectul de explorare lunară Chang'e-8.

Anunțul invită, de asemenea, toate țările și organizațiile internaționale să participe la misiunea Chang'e-8 și să efectueze eforturi de cooperare și cercetări științifice originale împreună.

Aplicarea intenției pentru proiectul de cooperare internațională legat de misiunea Chang'e-8 va continua până la 31 decembrie 2023. Se preconizează că selecția preliminară va fi finalizată în aprilie 2024, cu selecția finală planificată pentru septembrie.

Ca parte importantă a fazei a patra a proiectului de explorare lunară, se preconizează că nava spațială Chang'e-8 va fi lansată în jurul anului 2028.

Misiunea include identificarea mai multor domenii fizice ale Lunii și a profilului geologic regional, observarea și cercetarea Lunii de pe Pământ, analiza mostrelor și resurselor Lunii, precum și realizarea de experimente și cercetări ale ecosistemului la scară mică de pe suprafața Lunii.

Mai mult decât atât, se spune că Chang'e-8 va contribui împreună cu Chang'e-7 la stabilirea fundamentului unei stații de cercetare științifică pe Lună.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp