Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Potrivit unui anunț NASA, în scopul efectuării de cercetări științifice și întreținerii stației spațiale internaționale în afara ei, astronauții NASA, care vor face pentru prima dată plimbări spațiale, vor participa la două plimbări spațiale.

Astronautul NASA Loral O'Hara va participa la plimbările spațiale din zilele de joi, 12 octombrie și vineri, 20 octombrie. În prima dintre ele, va participa astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA) Andreas Mogensen, în timp ce în a doua va fi astronautul NASA Jasmin Moghbeli.

Experții agenției vor oferi o previzualizare a plimbărilor spațiale în timpul unei conferințe de presă care va avea loc vineri, 6 octombrie, la ora locală 13:00, la Centrul Spațial Johnson al NASA din Houston. Prima plimbare spațială este programată să înceapă la ora 10:00 dimineața și să dureze aproximativ 6 ore.

Pe 12 octombrie, O'Hara și Mogensen vor ieși din poarta de aer Quest a stației pentru a colecta mostre în scopul analizării dacă există microorganisme în afara complexului orbital. De asemenea, vor schimba camera de înaltă rezoluție de pe structura stației și vor efectua alte lucrări de întreținere pentru a se pregăti pentru viitoare le plimbări spațiale.

O'Hara va acționa ca membru al echipajului pentru activități în afara vehiculului (EVA) 1 și va purta o costumație cu dungi roșii. Mogensen va acționa ca membru al echipajului pentru activități în afara vehiculului (EVA) 2 și va purta o costumație fără inscripții. Aceasta va fi plimbarea spațială americană numărul 89, prima pentru ambii membri ai echipajului.

Pe 20 octombrie, O'Hara și Moghbeli vor finaliza înlăturarea unei cutii electronice defecte numite Grupul de Frecvență Radio de la antena de comunicație de pe partea tribord a stației și vor schimba unul dintre cele douăsprezece rulmenți rotaționali de pe structura stației numită Articolul de Rotație Alfa. Acești rulmenți permit panourilor solare ale stației să se rotească uniform pentru a urmări soarele în timp ce stația orbitează în jurul Pământului.

În timpul acestei plimbări spațiale, Moghbeli va acționa ca membru al echipajului pentru activități în afara vehiculului (EVA) 1, în timp ce O'Hara va acționa ca membru al echipajului pentru activități în afara vehiculului (EVA) 2. Aceasta va fi plimbarea spațială americană numărul 90, prima pentru Moghbeli și a doua pentru O'Hara.

A doua plimbare spațială este programată să înceapă la ora 7:30 dimineața și să dureze aproximativ 6,5 ore.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp