Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

MEHMET BAYER - 26 noiembrie 2023 - Un pescar din Çanakkale a prins două pești "Lambuka" cu o undiță.

Cahit Erdem, care pescuiește cu undița în zonă de aproximativ 20 de ani, s-a îndreptat spre Strâmtoarea Çanakkale pentru a pescui cu barca sa numită "Otelci A".

Erdem a prins aproximativ 1 metru lungime și câte 12 kilograme fiecare din peștii "Lambuka" pe undița pe care a aruncat-o în apropierea Capului Kepez în mare pentru a prinde somon.

Erdem, care a adus peștii pe barca sa, a declarat că este prima dată când a avut o astfel de pradă și a spus: "Am vândut peștii în Izmir".

Prof. Dr. Uğur Altınağaç, profesor la Facultatea de Științe Marine și Tehnologie din cadrul Universității Çanakkale Onsekiz Mart (ÇOMÜ), a declarat pentru HİBYA că peștele este cunoscut sub numele de "Lambuka" sau "Coryphaena hippurus".

Altınağaç a indicat faptul că adulții acestui pește pot fi găsiți nu numai în apele deschise, ci și în zonele apropiate de coastă, și a împărtășit următoarele informații:

"Ei formează grupuri. Se hrănesc cu aproape orice tip de pește și zooplancton. De asemenea, mănâncă crustacee și calmari. Ajung la maturitate sexuală în 4-5 luni. Depun ouă în largul mării, iar când temperatura apei crește, probabil apar în zonele apropiate de coastă. Ouăle și larvele sunt pelagice. Pescuitul se face de obicei cu undița, paragatul și plasele de pescuit. Carnea lor nu este foarte gustoasă, dar este comercializată atât congelată, cât și proaspătă. În țările din Extremul Orient, are o valoare de piață ridicată. În apele din țara noastră, sunt de obicei capturate mai mult în timpul sezonului de toamnă. Prețul este mai mic în comparație cu alte specii de pești."

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp