Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Conform știrilor difuzate de postul de televiziune și radio din Islanda, Rúv, cutremurele au fost înregistrate la ora locală 5:20 dimineața pe vulcanul Fagradalsfjall, la 30 de kilometri sud-vest de capitala Reykjavik. Rúv a raportat că lava a ajuns la suprafață la ora 6 dimineața.

Geofizicianul Benedikt Ofeigsson de la Serviciul Meteorologic Islandez, într-o declarație către postul de televiziune, a spus că erupția vulcanică s-a produs foarte rapid.

A șasea erupție de pe peninsula Reykjanes a avut loc la doar trei săptămâni după ultima erupție vulcanică din micuța comunitate costieră Grindavik.

Geofizicianul Kristin Jonsdottir de la Serviciul Meteorologic Islandez a spus pentru Rúv că o crăpătură în nordul zonei unde a avut loc erupția din decembrie a erupt.

Rúv a raportat, de asemenea, că toate activitățile din zona populară de spa Blue Lagoon și din jur au fost evacuate în timpul nopții și dimineața. Toate facilitățile din jurul centralei electrice geotermale Svartsengi vor fi închise joi.

Espaniol News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp