Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Două surse de la Budapesta au declarat pentru The Guardian că vizita a fost planificată ca parte a unui pachet care include o vizită în Ucraina, după ce Ungaria a preluat președinția UE în această săptămână.

O sursă de rang înalt din cadrul UE a confirmat, de asemenea, că le-a fost comunicată această vizită, care este probabil să provoace furie la Bruxelles.

Până în prezent, nici Budapesta, nici Moscova nu au confirmat oficial vizita, iar purtătorii de cuvânt ai guvernului maghiar nu au răspuns la solicitările de comentarii. Se așteaptă ca Orban să participe mai târziu în cursul zilei la un summit turcesc în Azerbaidjan.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a scris joi seara pe X, făcând o referire clară la vizita planificată: "Președinția UE nu are autoritatea de a contacta Rusia în numele UE. Consiliul European este clar: Rusia este agresorul, Ucraina este victima. Nu se pot purta discuții despre Ucraina fără Ucraina."

O sursă apropiată guvernului maghiar a spus: "Echipa lui Orban a planificat călătoria la Moscova înainte de a se întâlni cu [Volodymyr] Zelenskiy. El încearcă să medieze între Rusia și Ucraina. După întâlnirea cu președintele ucrainean, această întâlnire are sens."

Unii observatori politici cred că o vizită la Moscova va provoca probabil mai multe îngrijorări la Bruxelles și în alte state membre, deoarece mulți sunt deja îngroziți de perspectiva ca cineva care consideră că a subminat unitatea europeană și statul de drept în ultimii ani să fie principalul reprezentant al blocului în următoarele șase luni.

 

 


 

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp