Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Vorbind la centrul de convenții al orașului, la încheierea unui eveniment național catolic, Francisc a spus: "Democrația astăzi nu este sănătoasă în lume".

Papa a avertizat împotriva "ispitelor ideologice și a populiștilor" fără a numi nicio țară, în ziua în care s-a desfășurat al doilea tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța, unde se aștepta ca partidul de extremă dreapta Raliul Național (RN) să obțină cel mai mare procent de voturi.

"Ideologiile sunt seducătoare. Unii le compară cu fluierașul din Hamelin (poveste germană): sunt seducătoare, dar duc la negarea de sine", a spus el.

Înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de luna trecută, când partidele de extremă dreapta au ajuns la putere în Italia, Ungaria și Țările de Jos, episcopii din diverse țări au avertizat, de asemenea, despre creșterea populismului și a naționalismului.

Francisc a mai cerut oamenilor să "se îndepărteze de polarizările care sărăcesc" și s-a opus "puterii autoreferențiale".

După o vizită de jumătate de zi în Trieste, un oraș de 200.000 de locuitori de pe Marea Adriatică, la granița cu Slovenia, aceasta a fost a treia vizită a Papei în Italia anul acesta, după vizitele sale la Veneția în aprilie și la Verona în mai. În ultimii ani, Papa de 87 de ani a suferit din ce în ce mai multe probleme de sănătate.

De la călătoria sa la Marsilia, Franța, în septembrie 2023, Papa și-a limitat călătoriile în interiorul țării. Cu toate acestea, în septembrie, el plănuiește să petreacă aproximativ două săptămâni în Asia, vizitând Indonezia, Singapore, Papua Noua Guinee și Timorul de Est.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp