Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Oamenii vor putea vota pentru candidații locali la parlament de la ora 7 dimineața până la ora 10 seara, ora locală. La scurt timp după aceea, se vor anunța rezultatele mult așteptate ale exit-poll-urilor. Voturile vor fi numărate pe tot parcursul nopții, iar rezultatele vor fi anunțate vineri dimineața.

Decizia prim-ministrului Rishi Sunak de a anunța alegerile cu șase săptămâni în urmă i-a surprins atât pe politicieni, cât și pe public. Mulți se așteptau ca alegerile să aibă loc mai târziu în cursul anului, pentru a le oferi alegătorilor mai mult timp să resimtă scăderea inflației și reducerea așteptată a ratelor dobânzilor.

Mai multe partide mici concurează pentru locuri în Camera Comunelor, care are 650 de membri. Printre acestea se numără Partidul Liberal Democrat, Partidul Verde, Partidul Național Scoțian, Plaid Cymru, Partidul Unionist Democrat și Partidul Reform UK al lui Nigel Farage. Votul va avea loc în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În sistemul politic al Regatului Unit, creșterea procentului de voturi pentru un partid nu înseamnă neapărat că acesta va obține mai multe locuri în parlament. Este aproape garantat că puterea va fi preluată fie de Partidul Conservator, fie de Partidul Laburist condus de Keir Starmer. Acest lucru se poate întâmpla fie prin obținerea majorității absolute, fie prin formarea unui guvern de coaliție.

Potrivit lui Hannah Bunting, lector de politici numerice la Universitatea din Exeter, sondajele politice arată de aproximativ doi ani o victorie mare pentru Partidul Laburist, dar pentru a obține chiar și o majoritate parlamentară strânsă, partidul va avea nevoie de o creștere istorică de aproape 13% în voturile naționale. Aceasta înseamnă o diferență mai mare decât cea obținută de Tony Blair al Partidului Laburist împotriva lui John Major în 1997.

Moștenirea celor 14 ani de guvernare conservatoare, începută printr-un acord de coaliție sub conducerea lui David Cameron în 2010, a devenit unul dintre principalele teme ale campaniei electorale.

Sunak și Starmer au încercat să convingă publicul că partidele lor pot aborda probleme critice precum locuințele, Serviciul Național de Sănătate și apărarea.

Sunak a afirmat, în timpul unei dezbateri de la începutul lunii iunie, că politicile Partidului Laburist vor duce la o creștere a taxelor de 2000 de lire sterline (2553,73 dolari) pentru "fiecare familie muncitoare" în următorul parlament. Starmer a spus că această cifră este "fabricată", în timp ce partidul a propus doar creșteri de taxe care vizează grupuri specifice.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp