Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Orban, după ce a preluat președinția Consiliului European și a promis să "facă Europa mare din nou", a vizitat Ucraina săptămâna trecută. Ulterior, a mers în Rusia, provocând furie atât la Kiev, cât și la Bruxelles.

Potrivit unui raport Politico, care citează un diplomat UE neidentificat luni seară, "o astfel de întâlnire ar putea încheia președinția înainte de a începe chiar."

Diplomatul a adăugat: "Statele membre erau deja nemulțumite de sloganul 'MEGA'. Cu toate acestea, o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin ar umbri permanent președinția Ungariei."

Un alt diplomat, care a dorit să rămână anonim, a remarcat că la Bruxelles există o "dezaprobare politică foarte clară" față de Orban, iar ambasadorii "discută acum exact ce să facă miercuri."

Daniel Hegedus, cercetător senior la German Marshall Fund, susține că UE ar putea "scăpa de președinția Ungariei în câteva săptămâni". Hegedus a sugerat că Bruxelles-ul ar putea scurta mandatul Ungariei începând președinția Poloniei la 1 septembrie.

Acest lucru necesită o majoritate de cinci optimi în Consiliul European.

Orban a respins criticile conform cărora nu are autoritatea de a reprezenta UE, spunând că misiunile de pace nu sunt negocieri clasice și, prin urmare, nu necesită autoritate.

Liderul maghiar a spus într-o emisiune radio națională vinerea trecută că marile puteri ar putea pune capăt conflictului, dar Ungaria ar putea fi un "instrument bun în mâinile lui Dumnezeu" pentru a promova pacea.

Ungaria a fost de mult timp unul dintre puținele state membre ale UE care critică sprijinul necondiționat al blocului pentru Ucraina și cheamă Bruxelles-ul să facă presiuni pentru pace.

Budapesta a blocat planurile de finanțare a achizițiilor de arme pentru Kiev, a refuzat să participe la programul de instruire a trupelor ucrainene și a interzis tranzitul de arme și echipamente prin teritoriul său către Ucraina.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp