Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Orașul Vechi Gordion, situat în districtul Polatlı din Ankara, a fost adăugat pe Lista Patrimoniului Mondial Permanent UNESCO. Aceste comori istorice au fost păstrate pentru generațiile viitoare. A 45-a întâlnire a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO a avut loc la Riyadh , capitala Arabiei Saudite. În cadrul întâlnirii, la care au participat și reprezentanți ai Municipiului Metropolitan Ankara, s-a decis ca Orașul Vechi Gordion din Polatlı să fie adăugat pe Lista Patrimoniului Mondial Permanent UNESCO. Orașul Vechi Gordion, un important sit arheologic din capitală, a devenit primul obiectiv din Ankara și al 20-lea din Turcia înscris pe această listă.

"Următorul pas este Moscheea Aslanhane..."

Yavaş a spus: "Am o veste bună pentru voi" și a folosit următoarele cuvinte: "Astăzi, după vot, Gordion în Polatlı și-a găsit locul pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest pas care va duce turismul din Ankara spre viitor și va da viață economiei noastre. Următorul pas este Moscheea Aslanhane..."

Contribuție la economia orașului

Orașul Vechi Gordion, centrul legendarului Regat Frigian, își va deschide porțile către lume după ce a fost inclus pe Lista Permanentă și va deveni tot mai cunoscut. Numărul turiștilor care vizitează capitala va crește, iar economia orașului va beneficia și ea de conservarea acestui sit istoric, care va fi protejat de întreaga lume.

Hibya Haber Ajansı Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp