Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Taiwanul joacă un rol central în economia globală datorită statutului său de centru de producție de cipuri de calculator și a companiilor din lanțul de aprovizionare tehnologică mai larg.

Epicentrul cutremurului era pe coasta de est a insulei, în timp ce marea parte a producției tehnologice este în vest. Cu toate acestea, cutremurul a afectat producția în fabricile de cipuri care depind de mașini extrem de sensibile.

Prețul acțiunilor Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., care produce unele dintre cele mai avansate cipuri din lume, a scăzut cu 1,3% miercuri. Compania a declarat într-un comunicat că încă încearcă să înțeleagă cum a impactat cutremurul operațiunile sale.

Comunicatul spune: „Sistemele de securitate ale TSMC funcționează normal. S-au luat măsuri preventive și unele fabrici au fost evacuate. Toți angajații sunt în siguranță și cei evacuați au început să se întoarcă la locul de muncă”.

Evaluările inițiale după cutremur au indicat că fabricile erau normale.

Cu toate acestea, compania a decis să suspende munca în fabrici pentru astăzi, iar munca va fi reluată după mai multe evaluări.

Acțiunile principalului furnizor al Apple, Foxconn, au scăzut cu 1,4%, în timp ce acțiunile producătorului de panouri TV AU Optronics au scăzut cu 1,9%.

Espaniol News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp