Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Vorbind la o conferință de presă după vizita oficială de două zile în Uzbekistan, Putin a cerut realizarea unei analize legale profunde a statutului lui Zelenskiy, subliniind că nu există nicio prevedere în constituția Ucrainei care să extindă puterile șefului de stat.

Zelenskiy a argumentat că mandatul său ca lider al Ucrainei a fost prelungit din cauza impunerii legii marțiale și imposibilității de a organiza alegeri prezidențiale în timpul războiului.

Putin nu a abordat suspendarea alegerilor prezidențiale în constituția Ucrainei, subliniind doar interdicția alegerilor parlamentare în astfel de condiții, afirmând că în aceste circumstanțe doar legislativul național, care este singurul organ legislativ național, ar putea avea mandatul său prelungit.

Putin a recunoscut că legea de mobilizare a Ucrainei stabilește că nu se pot organiza alegeri prezidențiale în timpul războiului, dar a subliniat că această lege nu spune nimic despre prelungirea mandatului președintelui.

Referindu-se la Articolul 111 din constituția Ucrainei, Putin a argumentat că puterile prezidențiale ar trebui transferate președintelui Parlamentului și că singura autoritate legitimă în țară aparține acum legislativului național.

 

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp