Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a afirmat că Statele Unite încearcă să obțină schimbarea regimului în Georgia provocând mari demonstrații de protest în timpul alegerilor parlamentare din fosta republică sovietică ce vor avea loc în acest an.

Relațiile dintre Washington și Tbilisi s-au deteriorat după ce Georgia a adoptat în mai legea agenților străini, care impune ONG-urilor, organizațiilor media și persoanelor care primesc mai mult de 20% din fondurile lor din străinătate să se înregistreze și să-și dezvăluie donatorii ca "susținători ai intereselor unei puteri străine".

Președintele pro-occidental al țării, Salome Zourabichvili, a vetoat legea, dar aceasta a fost anulată de partidul de guvernământ Visul Georgian.

Serviciul de presă al SVR a declarat marți că informațiile obținute de agenție "demonstrează determinarea puternică a Washingtonului de a căuta schimbarea regimului în Georgia ca rezultat al alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 26 octombrie".

S-a subliniat că administrația președintelui american Joe Biden "deja pregătește o campanie de informare de mare amploare pentru a discredita partidul Visul Georgian".

Agenția a spus că "‘curatorii’ americani au ordonat deja forțelor de opoziție din Georgia să înceapă planificarea protestelor care coincid cu alegerile".

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp