Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Casa Albă a descris aceste cuvinte ca fiind "îngrozitoare și absurde". Trump a făcut această declarație în cadrul unui miting de campanie desfășurat în Conway, Carolina de Sud, înainte de alegerile primare republicane din 24 februarie.

Trump a susținut că, în cadrul unei întâlniri NATO nemenționate, i-a spus unui președinte de țară că SUA sub conducerea sa nu va apăra nicio țară care "comite o crimă".

"Unul dintre președinții unei țări mari s-a ridicat și a spus: 'Deci, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia, ne veți proteja?' Am spus: 'Nu ai plătit, nu-i așa?'" - a spus Trump și a adăugat:

"Nu te-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să facă ce vor. Trebuie să plătești. Trebuie să-ți plătești facturile."

În fața unei întrebări despre comentariile lui Trump, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat:

"Încurajarea ca aliații noștri cei mai apropiați să fie ocupați de regimuri sângeroase este înspăimântătoare și absurdă - și pune în pericol securitatea națională a Statelor Unite, stabilitatea globală și economia noastră".

NATO a anunțat că, până în 2022, șapte dintre cele 31 de țări membre NATO și-au îndeplinit aceste obligații; în 2014, această cifră era de trei. Ocuparea Ucrainei de către Rusia în 2022 a determinat unele state membre NATO să-și mărească cheltuielile militare.

Espaniol News Agency

 

facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp