Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Dr. Şafak Yılmaz Baran a subliniat că este o greșeală să credem că putem amâna menopauza și a declarat: "Atunci când s-au încheiat ciclurile menstruale, se poate începe terapia hormonală pentru a reduce simptomele legate de menopauză, iar ulterior, prin tratament medicamentos, se îngroașă mucoasa uterină și se induce sângerarea pentru a crea un 'ciclu menstrual artificial'. Cu toate acestea, chiar dacă lunar apar sângerări datorită terapiei medicamentoase, acest lucru nu înseamnă că menopauza a fost amânată."

Dr. Şafak Yılmaz Baran a declarat: "Un alt mit comun este că fiecare femeie intră la menopauză la o vârstă similară cu cea a mamei sale și experimentează simptome similare."

Dr. Şafak Yılmaz Baran a explicat că ceea ce determină perioada de menopauză a unei femei este epuizarea ovulelor din ovar și incapacitatea acestora de a-și îndeplini funcția. Ea a adăugat: "Cu toate acestea, în cazul în care două ovare sunt îndepărtate printr-o intervenție chirurgicală, femeia intră în menopauză. Prin urmare, doar îndepărtarea uterului nu înseamnă că o femeie nu va mai avea menstruații și nu va mai putea rămâne însărcinată, dar menopauza începe doar atunci când uterul și ovarele sunt îndepărtate."

Dr. Şafak Yılmaz Baran a menționat că, în timpul menopauzei, aproximativ 70% dintre femei experimentează simptome precum uscăciunea vaginală, durerea în timpul actului sexual, scăderea libidoului, senzația de arsură la urinare și infecțiile urinare frecvente. Cu toate acestea, ea a subliniat faptul că aceste simptome pot fi tratate și a spus: "Cauza subiacentă a simptomelor care apar în timpul menopauzei este scăderea nivelului de estrogen cauzată de menopauză, ceea ce duce la pierderea elasticității, lubrifierii și florei vaginale. Inițial, pot fi aplicate tratamente cu lubrifiant vaginal și hidratant, în timp ce administrarea de estrogen prin cale topică sau sistemică în cazurile potrivite aduce îmbunătățiri semnificative în rezolvarea problemelor."

Dr. Şafak Yılmaz Baran a subliniat că este o greșeală să credem că în timpul menopauzei trebuie să luăm în mod inevitabil în greutate și a declarat: "Cu toate acestea, creșterea în greutate nu este rezultatul schimbărilor hormonale, ci al procesului de îmbătrânire. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul scade ușor, ceea ce înseamnă că reducerea aportului de energie cu aproximativ 250 de calorii pe zi va ajuta la echilibrarea acestui proces. Cu siguranță, echilibrul greutății poate fi realizat și în timpul menopauzei prin intermediul unei diete bogate în fibre, bazate pe fructe și legume, bogată în proteine și calciu, cu conținut scăzut de grăsimi și exerciții regulate."

Dr. Şafak Yılmaz Baran a menționat că mulți oameni se tem că terapia hormonală poate duce la cancerul de sân și, din acest motiv, multe femei trebuie să suporte simptomele menopauzei, dar ea a subliniat că menopauza este un proces natural și că trebuie să consultăm întotdeauna un medic pentru simptomele care afectează calitatea vieții. Ea a spus: "În caz de necesitate, terapia hormonală administrată în doze și perioade potrivite pacientelor pot rezolva simptomele, iar în societate nu există atât de multe cazuri de cancer cum cred oamenii." Ea a mai adăugat că trebuie să evităm cu siguranță terapiile cu plante care nu au fost dovedite ca fiind eficiente și sigure fără sfatul medicului, deoarece aceste metode pot provoca daune organelor precum ficatul, rinichii și inima.

În special, în perioada cunoscută sub numele de "perimenopauză", adică în primul an după încetarea ciclului menstrual, există încă o șansă mică de a rămâne însărcinată, așa că este necesar să continuăm să folosim mijloace de contracepție în timpul actului sexual.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp