Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Prof. Dr. Haydar Sur, Decanul Facultății de Medicină de la Universitatea Üsküdar, a declarat: „Nu ar fi trebuit să fie război. Odată cu apariția războiului, sănătatea dispare. În 1986, Organiza ția Mondială a Sănătății (OMS) a semnat o declarație internațională în orașul Ottawa din Canada. Este un document foarte cunoscut în domeniul sănătății publice. Aici au fost enumerate condițiile prealabile pentru pace și sănătate. Au fost enumerate opt condiții. Ei au spus: „Dacă aceste opt condiții nu există în societate, nu se poate vorbi despre sănătate în acea societate”. Care este prima condiție dintre ele, știți? Pace. Dacă nu există pace, sănătatea în acea țară este considerată amenințată de toate tipurile de pericole. În plus, există apă curată, alimente sănătoase, condiții de aer curat, condiții de locuit sănătoase, acces la serviciile de sănătate atunci când este necesar și o listă a medicamentelor indispensabile a OMS.” a spus.

„Blocarea furnizării medicamentelor celor care au nevoie de ele este considerată crimă împotriva umanității”

Dr. Sur a afirmat că drepturile omului necesită furnizarea acestor medicamente persoanelor care au nevoie de ele, chiar dacă sunt condamnate pentru cele mai grave infracțiuni. „Blocarea furnizării medicamentelor celor care au nevoie de ele este considerată crimă împotriva umanității”, a spus el.

„Risc de boală contagioasă în Gaza”

Dr. Sur a discutat, de asemenea, riscul de boală contagioasă în Gaza și a declarat: „În situații de urgență, cum ar fi sângerările, atacurile de cord sau incapacitatea pacienților cu probleme renale de a accesa dializa, pacienții cu cancer ar putea muri pentru că nu primesc tratament. În plus, vor exista decese cauzate de rănile aduse de război”.

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp