Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Abdi İbrahim Otsuka a declarat: "În rândul pacienților cu boală renală polichistică, unii pot să nu prezinte nicio plângere sau simptom. Ba chiar la unii pacienți, boala poate să nu fie observată pe tot parcursul vieții. La alții, pot apărea diverse plângeri și simptome. Cu cât avansează în vârstă, cu atât crește riscul apariției simptomelor și semnelor. Cele mai frecvente dintre acestea sunt durerile renale (laterale), urina cu sânge, semnele de infecție a căilor urinare, formarea pietrelor la rinichi și hipertensiunea arterială.".

"Înainte de vârsta de 60 de ani, poate fi necesară transplantarea de rinichi sau dializa."

Abdi İbrahim Otsuka a indicat faptul că la pacienții cu boală renală polichistică, funcția rinichilor poate să scadă treptat în decursul a mai multor ani, astfel încât între 5% și 10% din pacienții care necesită dializă sau au fost supuși transplantului de rinichi, suferă de insuficiență renală cauzată de boala renală polichistică, subliniind că "La majoritatea pacienților, în medie, înainte de vârsta de 60 de ani, poate fi necesară transplantarea de rinichi sau dializa. Prin urmare, boala renală polichistică este o afecțiune importantă pentru sănătatea individuală și comunitară.".

Datorită faptului că pacienții cu hipertensiune arterială au un risc mai mare de a dezvolta insuficiență renală, Abdi İbrahim Otsuka a subliniat importanța tratamentului pentru hipertensiune arterială. El a avertizat, de asemenea, că pacienții cu boli renale care fumează au un risc mai mare de a dezvolta insuficiență renală, motiv pentru care pacienților li se recomandă să nu fumeze sub nicio formă.

Abdi İbrahim Otsuka a indicat că în boala renală polichistică, riscul de dezvoltare a infecțiilor tractului urinar și formarea pietrelor la rinichi este mai mare decât în cazul persoanelor obișnuite, spunând: "Câteodată, din cauza formării pietrelor în căile urinare, pot apărea dureri foarte severe. În astfel de situații, pacienții trebuie să consulte imediat cel mai apropiat serviciu medical și să informeze că suferă de boala renală polichistică. Pentru a reduce acest risc, se recomandă pacienților să-și crească aportul zilnic de lichide.".

"Este posibil să se încetinească evoluția bolii."

Abdi İbrahim Otsuka a subliniat că prin luarea unor măsuri, este posibil să se încetinească semnificativ evoluția bolii, continuând în felul următor:

"De exemplu, schimbarea stilului de viață (o dietă adecvată, menținerea unei greutăți ideale, creșterea aportului de apă, renunțarea la fumat etc.), controlul tensiunii arteriale și altele pot încetini evoluția bolii și pot face ca insuficiența renală să apară mai târziu în viață. În plus, recent s-au dezvoltat tratamente care previn formarea chisturilor sau încetinesc ritmul de creștere al acestora și prelungesc durata bolii, ceea ce poate prelungi timpul până la dializă și transplantul de rinichi.".

Hibya Haber Ajansı Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp