Deniz polisinden Adalar çevresinde 'deniz taksi' denetimi

Ca rezultat al unei operațiuni internaționale de poliție de patru ani care viza o rețea criminală care trafica cantități mari de droguri din America de Sud în Europa prin Africa de Vest și Insulele Canare, au fost arestate patruzeci de persoane și au fost confiscate opt tone de cocaină.

Investigația pe termen lung condusă de Guardia Civil din Spania și coordonată de grupul operativ operațional al Europol a dezvăluit că un cartel balcanic folosea centre logistice din Africa de Vest și Insulele Canare pentru a introduce cocaină din Columbia, Brazilia și Ecuador în țările UE.

Odată ce drogurile ajungeau în Europa, acestea erau distribuite pe tot continentul folosind centre de transport în Belgia, Croația, Germania, Italia și Spania.

Un comunicat al Europol a indicat că liderii organizației de trafic de droguri se aflau temporar în Turcia și Dubai.

Europol a declarat: "O amenințare semnificativă a fost identificată în timpul investigațiilor asupra acestei rețele: capacitatea actorilor criminali de a coopera strâns și de a poziționa complici pe termen lung pentru a facilita operațiuni de trafic de droguri la scară largă." Organizația a adăugat: "Ei gestionau centrele de control și comandă ale rețelei criminale de acolo."

Espaniol News Agency Romania News Agency

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90
facebook sharing button Facebook
twitter sharing button Tweeter
whatsapp sharing button Whatsapp